Hoe zit het met risico’s van maatschappelijk verantwoord beleggen?
Hoe zit het met risico’s van maatschappelijk verantwoord beleggen?
Vanaf 10 maart 2021 zijn ook pensioenfondsen verplicht duurzaamheidsrisico’s in kaart te brengen. Dat is de kern van de nieuwe SFDR-verordening. Meer transparantie en verdere stappen in maatschappelijk verantwoord beleggen, is iets waar we als Pensioenfonds TNO zeker achter staan.
Pensioenfonds TNO heeft de visie dat duurzaam beleggen op de lange termijn bijdraagt aan een beter rendement. We hebben maatschappelijk verantwoord beleggen opgenomen in onze investment beliefs van ons beleggingsbeleid. Op korte termijn is een gunstig rendement van duurzaam beleggen niet altijd aanwezig of duidelijk zichtbaar. Maatschappelijk verantwoord beleggen kan dus risico’s hebben. Ook kan door te kiezen voor duurzaamheid een belegging in waarde dalen. Transparantie daarover is belangrijk. Dat is de kern van de nieuwe SFDR-verordening die 10 maart 2021 ingaat.
Duurzaamheidsrisico’s
SFDR staat voor Sustainable Finance Disclosure Regulation. Voor ons betekent dat we ongunstige effecten van duurzaamheidsfactoren nog beter in kaart gaan brengen. Het is een waardevolle stap om bij investeringsbeslissingen nog beter rekening te houden met ongunstige effecten op maatschappij en milieu. Het meerjarenplan voor ESG-beleid (Environment, Social and Governance) staat al hoog op de agenda en zal hiermee verder ingebed worden in de wijze waarop we omgaan met beleggingen.
Transparant beleggingsbeleid
Wil je meer weten? In de nieuwsberichten die we regelmatig op de site publiceren lees je meer over hoe wij omgaan met maatschappelijk verantwoord beleggen. Ook in het jaarverslag en in het magazine ‘Life & Pension’ komt dit onderwerp aan bod. Verder is specifiek naar aanleiding van de SFDR informatie over duurzaamheid bij Pensioenfonds TNO op een rij gezet en bij Documenten lees je meer over de manier waarop we maatschappelijk verantwoord beleggen. We zullen je uiteraard op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom de inventarisatie van duurzaamheidsrisico’s.